Chytrá vejce? Ano, už i toto existuje … V současnosti si už nedivíme, že nás obklopují a plně a rádi využíváme chytré mobily, chytré aplikace, umělou inteligenci atd. V tomto týdnu jsem si dokonce přečetl článek o studentce umění, která má na svém kontě vynález „šest prstů na jedné ruce“. Prý to pomůže s hraním na kytaru i vymačkáním citronu – jak užitečné :-)))Tento týden jsem měl však nabitý i jinou novinkou; a to o „Chytrá vejce“. Ano, čtete správně. Nakupoval jsem v supermarketu a zaujala mě papírová krabička s názvem Chytrá vejce, kterou jsem si vzal do ruky. Díval jsem se poprvé, po druhé, po třetí. Divil se, zasmál se a zpět položil do regálu. Nikdy to nebudu používat.Co dalšího „chytrého“ nás ještě čeká?
- Ingredience pro 4 osoby
- 500 g krůtího masa na kostky
- 1 cibule
- 4 rajčata
- olej
- 1 pórek
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
- bageta k podávání
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a restujeme ve hluboké pánvi na oleji.
- Krůtí maso orestujeme. Jakmile maso zatáhne, osolíme, opepříme.
- Zhruba po 10 minutách přidáme nadrobno pokrájená rajčata, která dusíme dle potřeby pod poklicí cca 5 - 10 minut.
- Po té přidáme pokrájený pórek, který zlehka dusíme dalších 5 minut.
- Jako poslední ingredienci přidáme červené fazole, které do pánve přidáme bez nálevu. Opět dusíme cca 10 minut pod poklicí.
- Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
- Podáváme samotné nebo s bagetou
Napsat komentář