Byl jednou jeden zámožný sedlák a tomu onemocněla žena a krátce na to zemřela. Zůstal tedy na statku sám se svou dcerkou, která byla po mamince hodná a pracovitá.
Po nějakém čase se otec znovu oženil. Jeho druhá žena přivedla do domu své dvě dcery. Byly hezké, ale tuze marnivé, se srdcem z kamene. Pro ubohou dívku začaly těžké časy.
Nevlastní sestry jí sebraly všechny krásné šaty, daly jí starou šedivou zástěru a strčily ji do kuchyně. Byla celá ukoptěná a špinavá a začali jí všichni říkat Popelka.Pohádka o Popelce je starší než Nový zákon a zná ji skoro celý svět. Celý příběh se vzal v daleké Číně.Jak ale Popelka souvisí s dnešním receptem? Jednoduše. Topinky jsou takovou popelkou v naší kuchyni. Pokud máte fantazii a umíte čarovat, jistě se vám povede výborná svačina. TOPINKY SE ŽAMPIONY A ŠPENÁTEM. Jistě i princ na plese by nepohrdl. Možná, kdyby ochutnal, asi by se za Popelkou nehnal :-)))Restované žampiony se špenátem a česnekem jsou skvělý základ pro různá jídla. K večeři si je můžete namazat na topinky, ale je možné je také vmíchat do těstovin nebo použít jako přílohu k masu.
- Krajíce chleba
- Olivový olej
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g baby špenátu
- Tvrdý sýr
- Sůl a pepř
- Žampiony očistíme, nakrájíme na malé kousky, stejně tak i cibuli.
- Na pánvi rozpálíme olej, kde restujeme žampiony s cibulí, dokud nechytí barvu.
- Po té nasypeme baby špenát a mícháme.
- Přidáme prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem.
- Krajíce chleba opečeme například v topinkovači.
- Po té servírujeme a navrch nasypeme nadrobno nakrájený sýr.
Napsat komentář