Co rodina, to svůj osvědčený recept na bábovku. Kolik druhů této klasiky na světě existuje? A každý je zaručeně ten nejlepší na světě:-))) je přeci rodinný
Dnes přináším recept na bábovku NEDUSIVKU. Co to znamená jistě nemusím vysvětlovat. Jen bych rád zdůraznil, že kombinace jablek a tvarohu zaručuje vláčný dezert, kterým nepohrdne nikdo.
Přesvědčte se a dejte vědět:-)
Vláčná tvarohovo jablečná bábovka
Ingredience
- 4 jablka
- 1 vanička plnotučného tvarohu
- 250 g cukru
- 200 g másla
- 4 vejce
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 sáček vanilkového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 100 ml mléka
- 2 lžíce rumu
- špetka soli
- hrubá mouka a olej na vymazání a vysypání formy.
Postup
- Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle.
- Do mísy dáme žloutky, máslo, kypřící prášek a vyšleháme pěnu, do které pak vmícháme mouku, rum, tvaroh a mléko - důkladně přimícháme
- V druhé míse ušleháme z bílků sníh, který vmícháme k smíchaným ingrediencím.
- Přidáme nastrouhaná jablka, která jsme ale zbavili přebytečné vody, kterou jablka pustila a opět přimícháme.
- Vše vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 170°C přibližně 50 minut.
Napsat komentář