Selfie s Ježíkem.
Naše životy jsou zaplaveny fotografiemi. Je zajímavé, že první fotografie vznikla již v roce 1826 a je na ní vidět pohled z okna v Le Gras.To je ale historie. Podívejme se do současnosti. Je odhadováno, že za kalendářní rok se vyfotí cca 880 miliard fotek na celém světě. Což znamená, že každou vteřinu na zeměkouli vznikne 27 904 fotek. No a věřte, než si dočtete celý tento článek a budete obdivovat recept i s mými fotografiemi cukroví, vzniklo mezitím 3 906 560 nových fotografií.Co to znamená? Každou minutu vyfotíme více fotek, než za celé 19. století.
Na sociálních sítích stále vidíme selfie s přáteli, s jídlem i s vánočním stromkem. Co ovšem každému „selfaři“ chybí, je fotka s Ježíškem. Pokud ji máte, pochlubte se prosím:-)))) a budete za hvězdu.Než začnete hledat Ježíška kvůli fotografování, inspirujte se receptem po mé mamince, který je výborný a my mu říkáme dortíčky. Tento druh vánočního cukroví je pro mne snad ten NEJLEPŠÍ. Nejsem cukrář, proto snad je pro mě tato sladká lahůdka na výrobu náročná, ale opravdu stojí za to. Pokud vyzkoušíte recept, vím to a jsem si jistý, že si jej oblíbíte.
- Těsto:
- 30 dkg másla
- 15 dkg mletých vlašských ořechů
- 10 dkg cukru
- 45 dkg hladké mouky
- Poleva:
- 18 dkg cukru
- 5 žloutků
- Ozdoba a mazání:
- Rybízová marmeláda
- Půlky vlašských ořechů v celku na ozdobu
- Smícháme všechny ingredience na těsto.
- Z něj následně vyválíme tenké placky, které standardně vykrájíme kulatým malým vykrajovátkem a upečeme malá kolečka.
- Nejlépe druhý den si připravíme vždy tři kolečka, která mezi sebou promažeme rybízovou marmeládou - v přeneseném slova smyslu vznikne malý promazaný dort.
- Jakmile jsme ze všech koleček vytvořili trojpatrové dortíčky, připravíme si polevu - vyšleháme z cukru a žloutků krém.
- Tento krém naneseme nejprve na strany dortíčku a nakonec na vrchní část - tu pak odzdobíme půlkou vlašského ořechu (spodní část je bez polevy).
- Tímto způsobem nazdobené cukroví pokládáme na připravený tác, na který dávám potravinou fólii.
- Jakmile poleva uschne (cca 3-4 hodiny), je hotovo.
Napsat komentář