Co všechno má být v kuchyni? Samozřejmě jídlo 🙂
Mezi ingrediencemi jsou to určitě brambory, cibule, vejce a chléb. To jsou věci, bez kterých se při vaření neobejdu. Ale v mrazáku se neobejdu bez masa. A to fakt miluju. Bez dlouhých příběhu vám dnes přináším recept, který Vám pochválí i tchýně 🙂 Nazval jsem ho Skvostná vepřovo uzená pečená variace. Pokud jídlo budete péci v neděli, bez problémů stihnete Kalendárium i Toulavou kameru 🙂
Jde o pokrm, který se určitě stane vaším lahodným a skvostným nedělním obědem.
Skvostná vepřovo uzená variace
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- Ingredience pro 4 osoby
- 500 g vepřového masa (plec, kotleta)
- 500 g uzené krkovice
- 5 stroužků česneku
- 3 cibule
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Voda
Postup
- Cibuli oloupeme, pokrájíme na kousky, to samé uděláme s česnekem. Obě ingredience vložíme na dno pekáče.
- Oba druhy masa nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme z obou stran a do pekáče jej vkládáme průběžně tak, aby se střídali.
- Přidáme kmín a zalijeme do půl masa vodou. Obě dvě masa od sebe nasají jen to nejlepší a ovlivní se:-)))
- Celé pak můžeme péci dvěma způsoby: Ten první je, že pečeme při 180°C cca 1,5 hodiny. Druhá varianta, kterou preferuji je, že maso vložíme do trouby v 8 h ráno, pečeme cca při 100 °C přikryté alobalem, který odkryjeme v 11 hodin a pak 30 minut zvýšíme teplotu na 180°C. Výhoda pomalého pečení tkví v tom, že maso je křehké a šťavnaté. A to i kotleta 🙂
Napsat komentář