Nic se mi nechce dělat. Zrovna mám lenivou náladu – znáte to? Víte, že by jste měli uklidit sklep – jindy. Dodělat pergolu – jindy. Připravit si prezentaci do práce – na to je čas.
No a jak se mi opravdu nic nechce dělat, začínám přemýšlet například nad dovolenou.Na letošní bulharské dovolené jsem přibral za týden 5 kg. Ano, dovolená se povedla 🙂 Naštěstí jsem nové kilogramy rychle zhubnul … hihihi. No a jak se mi nic nechce, vymyslel jsem, že nakonec uvařím/upeču něco dobrého – něco nenáročného. A víte, co jsem vymyslel? Řízek – ten úplně není jednoduchý na přípravu.
No a jak se mi opravdu nic nechce dělat, začínám přemýšlet například nad dovolenou.Na letošní bulharské dovolené jsem přibral za týden 5 kg. Ano, dovolená se povedla 🙂 Naštěstí jsem nové kilogramy rychle zhubnul … hihihi. No a jak se mi nic nechce, vymyslel jsem, že nakonec uvařím/upeču něco dobrého – něco nenáročného. A víte, co jsem vymyslel? Řízek – ten úplně není jednoduchý na přípravu.
Řízek je řízek, to je málo platné. Lze na něm vymyslet ještě něco nového, převratného?Já si osobně myslím, že ne. Co takový mletý řízek? jo jde to 🙂 A co sekaný řízek? To zní zajímavě. A když uděláme sekaný KUŘECÍ řízek, tak jde o famózní chuť. A nezapomeňte řízek doplnit o čerstvé bylinky, například o oregano.
Sekaný kuřecí řízek
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 200 g tvrdého sýru
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 vejce
- 4 větvičky oregana
- sůl
- pepř
- strouhanka na zahuštění a obalení
- olej
Postup
- Kuřecí maso nadrobno nakrájíme.
- Nastrouháme nahrubo sýr, nakrájíme nadrobno cibuli a utřeme česnek.
- Vše s mícháme s masem.
- Přidáme vejce, oregano, sůl, pepř dle chuti.
- Masovou směs zahustíme strouhankou do konzistence, abychom z ní vytvořili kulaté řízky, které pak obalíme ve strouhance.
- A smažíme
Napsat komentář