Vítejte v mém kulinářském světě. Ve světě, který je mnohdy nesprávně považován za ryze „ženskou záležitost“.
Kdo jsem?
Jmenuji se František. Pracuji jako lektor pro jednu významnou finanční společnost. Rád pochopitelně vařím (to bych tady nebyl), zajímá mě historie (provázím na nejkrásnějším zámku a nejkrásnějším hradě), sport (někdy) i různá společenská setkání (v hospodě). A taky mám rád humor téměř v jakékoliv podobě.
Proč „Pánský kulinářský koktejl“?
Častokrát ve svém okolí slýchávám: “Pro sebe si vařit nebudu. To se raději odbudu chlebem a salámem“.
To já tedy ne 🙂 Pravidelně vařím i pro sebe takové jídlo, které je dobré a pak mě samotného mrzí, že se nemohu rozdělit. Ale nebojte se, nejsem vlk samotář – nejraději vařím pro svou rodinu a přátele.
A to je jeden z důvodů, proč jsem tady; tedy proč jsem si zřídil Pánský kulinářský koktejl – PanKuliK. Věřím, že mnou uvařené a prověřené recepty Vám budou chutnat tak, že můj blog bude patřit k těm stránkám na internetu, kde budete pravidelně čerpat inspiraci a taky se pobavíte mými příběhy.
Zároveň budu vděčný za jakoukoliv zprávu: inspirující, motivující i kritickou.
Jak jsem se dostal k vaření?
Když mě bylo cca 4 roky, byl jsem na dětském karnevalu za kuchaře; dodnes mám schovanou kuchařskou čepici. To mě ovšem automaticky nepasovalo do role profesionálního kuchaře. Jsem kuchař amatér, ale snažím se – (pro zajímavost jsem další léta na karnevalech byl oblečen do masky zubní pasty Tuti Fruti anebo jsem byl zdárně maskován do Rubikovy kostky).
Moje maminka a babička byly zdatné a vynikající kuchařky. Díky nim jsem proniknul do světa hrnců, talířů a ingrediencí. Takovou svíčkovou, kterou uměly uvařit, tak takovou už bohužel nikdy mít nebudu.
Bon appetit!