Vždy jsem si myslel, že upéct roládu je něco těžkého – a není. Jen to chce mít dostatek času.
Dnešní nadýchaný recept, tedy roláda, je lehká a krásně se hodí k letošnímu horkému létu. Jako ovoce jsem použil jahody, ale je možné využít třeba borůvky, marmeládu nebo i kakao. A proč si nezpříjemnit konec prázdnin touto lahůdkou?
Lehká roláda s letním ovocem
Ingredience
- Těsto na roládu:
- 3 vejce
- 115 g moučkového cukru
- 115 g polohrubé mouky
- 1 lžíce vlažné mouky
- Krém:
- 450 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- citrónová kůra z jednoho pomeranče
Postup
- Celá vejce a cukr ušleháme do pěny, po lžících vmícháme prosetou mouku a nakonec všleháme vodu.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut při 180 °C.
- Upečený korpus vyndáme z trouby, ihned položíme i s papírem na vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout.
- Mezi tím veškeré ingredience na krém smícháme dohromady - vyšleháme do hladka.
- Vychladnutý korpus pomalu rozbalíme, potřeme krémem a pravidelně poklademe čerstvé jahody.
- Opatrně těsto zpět zarolujeme, ale už bez papíru - necháme vychladnout.
Napsat komentář