O víkendu jsem si uvědomil, že jsem dlouho nevařil. Ale fakt dlouho.
Musel jsem to napravit, ale chtěl jsem připravit něco netradičního.Víte, na co jsem přišel? Že uvařím/upeču velikonoční nádivku – to jsem originální, co:-) Jistě že vím, že jarní svátky nás čekají až za rok, ale na druhou stranu proč ne.
Uzenou pochoutku jsem ovšem oblékl do moderního stylu a to do podoby muffinu.
Překvapilo mne, jak se po této pochoutce doma zaprášilo. Muffin je tak akorát do ruky, vláčný a přitom úžasně křupavý a sníte ho na posezení.
Vzhledem k současnému ročnímu období je příjemné si dát k tomu dip (například se smetanou a česnekem) a hlavně zeleninu.
Oproti standardnímu receptu jsem netradičně do nádivky přidal místo tradiční kopřivy bazalku a rukolu – zkuste a bude vám to chutnat.
Ať žije jaro!!!
- 3 rohlíky, nakrájené nadrobno
- 6 vajec – zvlášť bílky a žloutky
- 200 ml mléka
- Sůl
- Pepř
- 400 g uzené krkovice
- 3 hrsti nasekaná bazaky
- 3 hrsti nasekané rukoly
- Lžička prášku do pečiva
- Plátky anglické slaniny
- Rohlíky nakrájíme do mísy a zalijeme mlékem, přidáme 6 vajec – (pouze žloutky) a necháme přibližně půl hodiny nasát.
- Uzené maso povaříme cca 1 hodinu, necháme vychladnout – po té pokrájíme na drobné kostičky.
- Nakrájené maso smícháme s namáčenými rohlíky, rukolou, bazalkou, práškem do pečiva; dochutíme solí a pepřem.
- V jiné míse ušleháme sníh ze 6 vajec a smícháme se vším dohromady.
- Pro vláčnost můžeme přidat naběračku uzeného vývaru.
- Použijeme silikonové formy na muffiny, do kterých obtočíme plátek anglické slaniny a po té nádivkovou náplň.
- Pečeme cca 25 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Napsat komentář