7x tričko, 7x spodní prádlo, ponožky nízké, žabky, cestovní pojištění, něco dětem na hraní (tablet) ,….. – nastává čas psaní si seznamů věcí na dovolenou. Jen aby se na něco nezapomnělo. Většina z nás už žije dovolenou.
Časem, kdy nebudeme chodit do práce. Jsou to chvíle, kdy někteří si zaplatí hotelové služby u moře all inclusive a začíná obžerství. Za týden není problém přibrat i 5 kilogramů – znám to :-))) Další možnost trávení dovolené je nějak aktivně – to taky znám. Někteří jsou ale tak aktivní, že pak po nich pátrají záchranné složky. Jisté je, že nám všem přeji, ať si dovolenou užijeme ve zdraví. Ale v této době příprav je nutné taky jíst. Nejlépe dobře, ale rychle a bez větších příprav.
Takovým jídlem může být i filet z lososovitého pstruha s fazolkami. Místo pstruha můžeme využít filet z lososa. Příprava je tak na 5 minut a doba pečení v troubě je 30 minut. Já vím, že to někdo musí nakoupit…ale to je jiná kapitola:-)))
- Ingredience pro 4 osoby
- 4 filety ze pstruha lososovitého
- 400 g fazolek (i mražené)
- sůl
- pepř
- čerstvé oregano
- česnek - 4 stroužky
- olivový olej
- Do zapékacího pekáče vložíme fazolky, které pokapeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný oloupaný česnek a čerstvé oregan. Vše důkladně promícháme. Na takto připravené fazolky položíme filety z pstruha, které osolíme, opepříme a opět pokapeme olejem. Vše pak dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 30 minut. Jak jednoduché a výborné.
Napsat komentář