Podzim je super. Díky dětství jej mám spojený se sběrem kaštanů a předhánění se, kdo přinese zvířátkům hodně této potravy.Mám ale takový ukřivděný pocit, že stejně syn školníka podváděl a že 100 kg nikdy nemohl přinést:-)Podzim je barevný, což je také super:-) Tuto barevnost je fajn přenést i do kuchyně. Dnešní recept není ničím novým, ale je osvědčený. Jedná se o hráškový krém.
Dobrou chuť!!!
Lehký hráškový krém
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- 400 g mraženého hrášku
- 1 cibule
- máslo
- sůl
- pepř
- 2-3 brambory
- 1 litr vody nebo vývar
Postup
- Nadrobno pokrájenou cibuli necháme zpěnit na másle.
- Po té k ní přidáme nadrobno pokrájené brambory a hrášek a restujeme cca 5 minut.
- Základ polévky zalijeme vodou či vývarem a vaříme cca 15 - 20 minut, osolíme, opepříme.
- Menší část hrášku odebereme.
- Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a pak zpět vrátíme hrášek.
- Dle chuti dosolíme a podáváme na talíři ozdobenou pažitkou či hladkolistou petrželkou.
Napsat komentář