Na světě je málo jistot. Jedna z velkých jistot je, že každý den ráno slunce vyjde a večer zapadne.
Další neměnnou jistotou je fakt, že jídlo je velké potěšení.Dokonce se přikláním k tomu, že mnohdy čím jednodušší je jídlo, tím je lepší. A právě dnešní recept, který Vám přináším je jednoduchý, výborný, vyzkoušený a skoro klasický:-)Lahůdková vajíčková pomazánka s tvarůžky. Tvarůžky obsahují velké množství soli, proto při dochucování buďte opatrní.
Lahůdková vajíčková pomazánka s tvarůžky
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- 5 natvrdo uvařených vajec
- 6 koleček tvarůžků (125 g - jedno balení)
- 100 g másla
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce majonézy
- sůl
Postup
- Tvarůžky nasekáme na drobné kostičky.
- Smícháme s uvařenými a oloupanými vejci, které jsme též nadrobno nakrájeli.
- Přidáme změklé máslo a nadrobno nakrájenou cibulku.
- Přimícháme majonézu a hořčici
- Vše důkladně promícháme a osolíme dle chuti.
- Podáváme s pečivem dle chuti a zdobíme podle toho, co je při ruce (rajče, paprika, atd.)
Dalibor
Milý Františku, všechny recepty mají své příběhy. Jen Olomoucké tvarůžky nic😥😶 Copak z Olomouce žádné zážitky nejsou?😋
František
Olomoucké (Loštické tvarůžky) jsou natolik chutné, že není třeba je doprovázet něčím dalším 🙂