Podle kalendáře je teprve jaro. Pokud se dá ovšem sedět na zahrádce, já mám už nyní letní náladu. Zahrádkou myslím jednak restauraci a v ruce půllitr nebo zahrádku doma.
Proto i v kuchyni bychom měli být co nejmenší dobu, abychom si užili přírody, rodiny a přátel – zkrátka života.
Během června se můžete těšit na recepty, které jsou rychlé nebo nevyžadují dlouhé setrvání v kuchyni, ale pouze odbíhání ze „zahrádky“ 🙂
Irský dramatik George Bernard Shaw řekl: „Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu“.
Já říkám, že v jednoduchosti je krása, proto i červnové a prázdninové recepty budou takové 🙂 tedy jednoduché, lehké. A zároveň i lenošivé. To znamená, že při nich můžeme se „flákat“.
U dnešního receptu skutečně můžete odpočívat. Jde o klasiku doplněnou o čerstvé bylinky – a to oregano. Druhé jméno této rostliny je Dobromysl. Má protizánětlivé účinky a krásně voní…
Kuře na oreganu
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- čerstvé větvičky oregana - alespoň 16 ks
- máslo
- sůl
- pepř
- voda
Postup
- Kuřecí čtvrtky omyjeme, usušíme, osolíme, opepříme. Na dno pekáče dáme pár větviček oregana na které poklademe připravené kuře. Na něj poklademe druhou část bylinek a přidáme máslo.
- Zalijeme vodou a dáme péct pomalu do trouby na cca 170°C cca na 1,5 hodinu. Mám vyzkoušené kuře péct pomalu a delší domu - maso bude šťavnaté a krásně se bude oddělovat příborem, aniž bychom si zamastili ruce :-))))
Napsat komentář