Jarní detox? Proč ne.
Jaro je krásně v plném proudu. Někteří lidé mají v tomto ročním období chuť udělat něco pro své zdraví. To je jistě chválihodné. Slyšel jsem, že někdo si třeba několik dnů dopřává plnými doušky hromadu vitamínů. Z někoho se stává na pár dnů abstinent. A jsou i tací, kteří odepřou svému tělo maso.A pro ty mám dnes jeden „jarní detoxikační recept“ aneb k obědu detox, ale k večeři maso 🙂
Základ receptu tvoří čočka. Většina z nás má k čočce spojené uzené, vejce a kyselou okurku. To dnes potřebovat nebudeme, maximálně vejce natvrdo.
Potřebovat budete: čočku, žampiony, růžičkovou kapustu a koření.
- 500 g čočky (použijte tu, kterou máte rádi)
- olej
- cibule
- cca 5-6 čerstvých žampionů
- 5-6 růžičkových kapustiček
- sůl
- pepř
- vejce natvrdo
- Čočku připravíme podle návodu.
- V pánvi rozpálíme olej, na kterém orestujeme cibulku.
- Přidáme k ní pokrájenou růžičkovou kapustu (10 minut) a následně oloupané a pokrájené žampiony (10 minut).
- V kastrůlku pomalu osmažíme druhou cibulku, kterou použijeme navrch jídla.
- Osolíme, opepříme, servírujeme.
- Jóóóó, a kdo je konzervativní strávník, nechť si k čočce ještě přidá vejce natvrdo :-)))
Napsat komentář