V tomto letním období z každé zahrady se vine vůně grilovaného masa. Prý se griluje i na balkonech – chudáci sousedi 🙂
Nelze přehlédnout v knihkupectví a na internetu neskutečné množství knih o grilování. A „nejlepší“ jsou s podtitulem „od mistrů grilu“ nebo „osvědčené tajné triky“. Moje maminky by řekla, že vydavatelství tahají z lidí peníze 🙂
Co člověk, to názor – to je samozřejmé. Domnívám se, že super kombinace ke grilovanému masu je sůl, pepř, kvalitní olej a bylinky přímo ze zahrádky. No a někdy hořčice (recept s hořčicí si nechám pro vás na jindy).
Proto jsme doma den předem naložili vepřovou krkovici do oleje. Použili sůl, pepř, šalvěj a kudrnatou petržel. Díky šalvěji maso mělo aromatickou pikantní chuť.
Sušená šalvěj má silnější účinek, proto ji lze využívat už v malém množství. Naše babičky tuto bylinu používali pro její protizánětlivé a antibakteriální účinky.
Krásné léto
Napsat komentář