Penne, Farfalle, Fusilli, Maccheroni, Orecchiette, Lasagne a další druhy těstovin – které rádi používáte? Já kolínka a fleky.
Určitě je jednodušší si oblíbené těstoviny koupit. Má to hlavně časovou výhodu. Každopádně vyrobit si je doma sám, má výhodu v tom, že víte, co jste do nich dali, jsou chutné a celá rodina vás bude chválit celý víkend 🙂 Babička pravidelně dělávala nudle do polévky a fleky.
A právě dnes jsem připravil fleky s houbami. S čím jiným, vždyť je podzim a houbařská sezóna je stále v plném proudu.Na vál si nasypu hrubou mouku. Dělám to bez odměřování, je třeba to mít v oku. Nicméně bych řekl, že na jedno vejce je třeba cca 10 dkg mouky. Mouku rozprostřu do prostoru a udělám z ní „jezero“ do kterého dám 3 vejce.Pomocí vidličky a pak rukou vypracuji těsto. Válečkem vyválím opravdu slabé těsto, které je třeba tak 2-3 hodiny nechat zaschnout.Konečně pak ostrým nožem nakrájím malé fleky až flíčky. K takto vytvořeným těstovinám nám chutnají houby, ale třeba i uzené maso, zelenina atd.
Vyzkoušejte je. Domácí je domácí.
Marie Vianová
Prázdniny u babičky…..k těmto vzpomínkám neodmyslitelně patři scéna, kdy jsme potají cholili užďobovat připravené vyválené těsto, které odpočívalo a schlo před rozkrájením. Dnes už naše rodiče i babičku podezřívám z toho, že věděli ……..😂