V lednici zbývá cuketa. Co s ní?K čemu ji využíváte? Z cukety dělám třeba bramboráky, přidávám ji do masa, nebo s ní zahušťuji omáčky – aspoň je to bezlepkové 🙂Ale jako odměnu pro rodinu peču CUKETOVÉ HRANOLKY. Parádně se hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo se dají jíst samostatně. Takže konec psaní a pojďme péci.
Cuketové hranolky
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- Cuketa
- Strouhanka
- 100 g tvrdého sýru nebo parmazán (doporučuji parmazán)
- Vejce
- Olej
- Sůl
Postup
- Cuketu oloupeme, nakrájíme na úhledně stejné kousky. Nastrouháme tvrdý sýr či parmazán, který smícháme se strouhankou.
- No a pak postupně obalíme kousky cukety ve vejci ochucené solí, ve strouhance se sýrem a položíme na připravený pekáč, který jsme vyložili pečícím papírem. Cukety pokapeme olejem.
- Zaplněný pekáč po té vložíme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 15 minut.
- Hranolky jsou na povrchu křehké, uvnitř vláčné.
Napsat komentář