Měl jsem tento týden dovolenou a chtěl jsem ji trávit prací doma, cyklistikou a aktivním odpočinkem v lese.To znamená, že do supermarketu jít nakupovat potraviny se mi fakt nechtělo. Vždyť doma je často něco, z čeho se dá vykouzlit něco překvapujícího a chutného.
Co jsem doma našel? Jeden rok načatou cizrnu (římský hrách), žluté papriky, mrkev, mleté maso, kterému následující den procházela trvanlivost a houby z předešlého dne. Samozřejmě jsem toho našel více, ale toto jsou ingredience, které se tváří, že jsou zdravé a jdou k sobě – aspoň si to myslím 🙂Naštěstí jsem potravinové zásoby začal hledat ještě před snídaní, neboť cizrnu je třeba předem namáčet – nejlépe přes noc. Já ji namočil v 6:49 a začal vařit v 11:22, takže to šlo:-) Rozhodně to není ingredience, kterou přinesete z obchodu a máte uvařeno za 10 minut. To ne.
Vzhledem k tomu, že výsledek předčil mé očekávání, bude římský hrách na našem stole častěji. To samé doporučuji i vám. Dobrou chuť.
- Cizrna - cca 100 g - dle potřeby
- 3 mrkve
- 2 papriky
- 400 g mletého masa (rád používám hovězí mleté)
- Houby dle chuťi (měl jsem cca 6 hříbků)
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Cizrnu propláchněte a na noc namočte.
- Druhý den namáčecí vodu slijte a přilejte vodu, přidejte sůl a vařte cca 40- 50 minut (třeba průběžně zkoušet).
- Do hlubší pánve na rozpáleném oleji orestujte cibuli.
- Přidejte mleté maso, které průběžně mícháme, aby se pěkně orestovalo.
- Po 10 minutách osolíme, přidáme pepř, nakrájenou mrkev a dusíme - průběžně mícháme.
- Po cca 15 minutách přidáme očištěné a pokrájené houby, papriku a dusíme, mícháme.
- Po dalších 20 minutách dochutíme dle chuti solí, pepřem.
- Uvařenou cizrnu smícháme s masovou směsí a servírujeme.
Napsat komentář