15Pozor – rychlé a výborné jídlo je zde …
V maminčině kuchařce jsem hledal jeden nejmenovaný recept a místo toho jsem našel recept s názvem „Celerové krokety“. Jídlo, které se přibližuje bramborákům až na to, že se krokety mají obalovat ve strouhance. „Pracné“, řekl jsem si. Napadla mě ovšem myšlenka z celerových kroket udělat celerové bramboráky. Bingooo. Když jsem jídlo připravil, doma pak hoooodně přemýšleli z čeho to je. Hned druhý den jsem musel jít do obchodu pro celer a dělat další dávku. Takže jsem měl úspěch a ten mám rád :-))) Výhoda této kořenové zeleniny tkví v tom, že celer, je považován za lidové afrodisiakum:-)))
Udělejte si taky toto jídlo a pak mi dejte vědět … Dobrou chuť
- 1 celer
- 100g tvrdého sýra
- 2 vejce
- 100 g slaniny
- 4 stroužky česneku
- Olej na smažení
- Drcený kmín
- Sůl
- Pepř
- Celer oloupeme, který pak se sýrem nahrubo nastrouháme a smícháme s vejci, slaninou pokrájenou na kostičky, utřeným česnekem, solí a kořením.
- Po té smažíme na rozpáleném oleji tak, že polévkovou lžící nabereme směs celerového těsta a vložíme do oleje – vytvarujeme placičky a pečeme z obou stran.
Napsat komentář