Nebudu chodit kolem horké kaše a napíšu to na rovinu. Pokud chcete DELIKÁTNÍ, vláčný a voňavý dezert, jste na správné adrese. Jooo a ještě vám prozradím, že příprava je fakt jednoduchá (hrníčková).
Nevím, co děláme doma špatně, ale občas se nám stává, že banány nestihneme sníst a rychle zčernají. Rozhodně je ale nevyhazujeme. Že z nich děláme smoothie, to je jasné. Ovšem fantastický výsledek je zaručen právě u banánového chlebíčku.
Domovinou dnešního receptu jsou USA. Ve 30 letech 20 století, kdy svět postihla ekonomická krize, hospodyňky tento recept vymysleli. Cena banánů prý byla natolik vysoká, že se přestali prodávat. To mělo za následek, že se začali rychle kazit. Hledal se způsob jak je zužitkovat. A světe div se – výborný dezert byl na světě. Národní den banánového chlebíčku se v Americe slaví 23. února. Sice není únor, ale i v dubnu si chceme pochutnat.
- 2 hrnky hladké mouky (můžete použít i celozrnnou)
- ¾ hrnku třtinového cukru
- 2 vejce
- ½ hrnku oleje
- ½ hrnku mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička skořice
- bílá čokoládová poleva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 4 zralé banány
- 50 g nalámané hořké čokolády
- 3 hrsti rozinek
- Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem
- Přidáme mléko a olej, přimícháme sypké suroviny.
- Banány rozmačkáme vidličkou na kaši a vmícháme do těsta.
- Nakonec přidáme čokoládu a rozinky.
- Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou.
- Těsto nalijeme do formy.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 50 minut.
- Po upečení necháme vychladnout a podle chuti můžeme ozdobit například bílou čokoládovou polevou.
Napsat komentář